apartment 301

johannesburg, gauteng

2010

The brief for this roof terrace conversion in Illovo was to renovate the existing dingy, featureless roof terrace into a half enclosed, half open entertaining and relaxing space. We created a clean, modern interior lounge space with an interconnected dining room. Under the ceilings of these spaces are clerestory windows which bring in natural light. Both rooms have complete visual access to the outside terrace through the use of large, floor to ceiling glass panels. Some of these panels are doors which open directly onto the roof terrace.

‚Äč

The terrace itself is completely timber surfaced, with paint, epoxy, and mosaics comprising the rest of the aesthetic. The most remarkable feature of this roof is the pool - which was able to be constructed on a roof terrace. Other amenities include a gas braai and large built-in planter boxes. In addition, there is a shower which is concealed in a timber & steel screen.

@2018 by GASS Architecture Studios

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon