craighall park office development - digicall

johannesburg, gauteng

2017

Digicall is a new 2500m² office building in Craighall park Johannesburg.

The building is situated on the bank of the Braamfontein spruit (a popular cycling trail in Johannesburg.

To maximise views to the green belt, the building situated on the western boundary of the site. Due to the natural fall of the land, this placement allowed for the creation of a semi-basement parking level which is easily accessible by both buildings. Services are housed in a organic shaped-core structure. The building consists of Basment parking, Ground floor canteen and meeting rooms and two office floors (each with approx. 890m² office area and 90m² balcony area.

The curtainwall surrounding the building allows natural light and views of the exterior environment from all sides. The façade is made up of a double glazed curtainwall system with a low E coating to control the solar heat gain into the building. The corners of the first and second floor levels are curved to soften the ‘box’ element. 

The new office building is currently under construction and will be completed in July 2016.

@2018 by GASS Architecture Studios

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon