hollard city campus

johannesburg, gauteng

2017

GASS was tasked with the space planning and interior fit out of Hollard’s City Campus building – a building previously known as Rennie House.  The building is a landmark on the watershed of Johannesburg.

Hollard are currently occupying the 6th, 7th and 8th floors, with the intention of taking two more floors in the near future.

The interior layout makes the most of the natural sunlight on the north and south facades. Open plan areas are placed along the north and south facades, with secular offices, printing stations and smaller meeting rooms grouped along in the central axis with walls of glass to allow natural light to reach the middle of the floor plate.

Pause areas are linked between floors allowing easy circulation between levels. A meeting suite is situated on the northern central area. The layout breaks the call centre floors into smaller areas. Central offices and meeting rooms create a sound barrier between open plan areas.

The finishes and colour scheme were chosen in keeping with the interior design guidelines document put together by Studio Lee Lynch.  The interior becomes a backdrop which should enable the Hollard identity to be displayed.

As is the case in at Hollard’s main campus, local artwork is displayed throughout the floors.

@2018 by GASS Architecture Studios

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon