house schwartz

johannesburg, gauteng

2015

This refurbished house is located in Linden, Johannesburg. The existing house needed a fresh and contemporary update for the new family of five.  The original house was cellular with bedrooms on different levels and dark passages leading to small entertainment areas.  With a love for combining old with new, the clients wanted a space to showcase their collection of old furniture pieces in a contemporary, uncluttered space whilst utilizing the large garden for entertainment. 

Aiming to create a space for a more contemporary lifestyle, the 2300m² site allowed for a perpendicular extension hosting all of the bedrooms without losing valuable garden area.  The new L-shaped building enabled a seamless connection to the outside from all of the spaces with bright and airy bedrooms, bathrooms and living areas. 

The additional bedroom wing along the boundary of the property, maximized the garden area, with bedrooms opening onto a linear “farm” stoep and the bathrooms having their own private outdoor showers. The seamless connection to the pool/outdoor stoep, makes this the perfect house for entertaining throughout the year. 
 

@2018 by GASS Architecture Studios

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon