house von broembsen

johannesburg, gauteng

2016

The house is situated in Eagle canyon with stunning views over the golf course toward the north west. The design of the house is prioritised around the view with main living areas on the lower level and more private spaces on the first floor.

 

The lower level of the house is finished with dark face brick walls and massive sliding windows. This creates a dark base upon which the upper level floats. This breaks down the scale of the building from opposite views.

 

The house is moulded around a central courtyard that allows for intimate space shielded from the prevailing winds as well as landscaped space for a guest room and pj lounge.

 

The 1st floor bedroom spaces are connected with a gallery type passage space around the courtyard framing both breathtaking vistas and the intimate courtyard space.

@2018 by GASS Architecture Studios

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon